Wat is de Nebia Spa Shower 2.0?

Nebia Spa Shower 2

De Nebia Spa Shower 2.0, de meest waterbesparende douche op het moment, mede ontwikkeld door Apple CEO Tim Cook. Door de toepassing van verschillende technieken bespaart de Nebia Spa Shower 2.0 65% water t.o.v. een traditionele douche. Naast dat hij 65% water bespaard, bespaard hij ook op energie. Doordat er minder water opgewarmd hoeft te worden bespaart de Nebia Spa Shower 2.0 ook op de maandelijkse stroom- of gaskosten. De Nebia is strak vormgegeven met een ontwerp in wit- of matzwart. De Nebia Spa Shower 2.0 is zo ontworpen dat hij voor personen met verschillende lengtes maximaal in gebruik genomen kan worden, met de 65 cm verschuifbare beugel kan de douchekop verplaatst worden naar iedere hoogte en de druk worden aangepast. Ook is de douchekop 45° kantelbaar om het water directer te kunnen richten. Daarnaast wordt er een volledig vrij positioneerbare handdouche met magnetische dock meegeleverd. De douche is in iedere situatie toepasbaar (inbouw- en opbouwkranen) en makkelijk te installeren. De installatie is doorgaans binnen 10 minuten verricht en er is geen loodgieters- of breekwerk aan de tegels benodigd.

Water besparen tijdens het douchen

Door de H2Micro technologie van de Nebia Spa Shower 2.0 is het heel makkelijk om water te besparen tijdens het douchen, het enige wat je hoeft te doen is de kraan aan te zetten! De besparing die wordt veroorzaakt met het gebruik van de Nebia Spa Shower 2.0 wordt veroorzaakt door de H2Micro technologie zorgt ervoor dat het vrijkomende water verneveld, in dit proces worden de waterdruppels  ‘gesplitst’ en zodoende verstuift. De miljoenen kleine druppeltjes die daarbij ontstaan worden met hoge snelheid vrijgegeven en zorgt ervoor dat er een stoomdouche ervaring wordt gecombineerd met de ervaring van een traditionele douche. Terwijl standaard douchekoppen en recht stromend water grote druppel produceren, produceren de nozzles miljoenen druppels die in precieze patronen worden verspreid, waardoor de Nebia Spa Shower 2.0 ervaring wordt geoptimaliseerd en tot 65% water wordt bespaard in vergelijking met een standaard douche. De Nebia Spa Shower 2.0 creëert een krachtig douchesysteem dat bij het hele gezin past, er prachtig uitziet en 10 keer zoveel wateroppervlak levert om zorgeloos te kunnen douchen. Omdat de Nebia douche gebruik maakt van de H2Micro technologie worden de gecreëerde druppeltjes sneller verplaatst, dit zorgt voor meer spoelvermogen per eenheid water dan elke andere douche op de markt, dit is mede een reden dat er minder water benodigd is dan bij een traditionele douche. De besparing die de Nebia Spa Shower 2.0 teweeg brengt kan voor een standaard gezin met 4 personen en standaard douchegedrag € 254 en ruim 74.000 liter water per jaar besparen. De afgelopen jaren is het steeds belangrijker geworden om te besparen op drinkwater. Bijna 50% van het totale waterverbruik in Nederlandse huishoudens gaat naar douchen. Dit komt per dag neer op zo’n 63 liter. De ideale combinatie van druppelgrootte, sproeipatroon en druppelsnelheid resulteert in een douche die warm en krachtig aanvoelt en die 63 liter kan reduceren naar 22 liter.

Douchefuncties van de Nebia Spa Shower 2.0

De afgelopen 7 jaar heeft Nebia zich bezig gehouden met het ontwikkelen van een compleet nieuwe douche. Na veel proberen en ontwikkelen zijn ze uiteindelijk zover dat de Nebia Spa Shower 2.0 op de markt is. Nebia heeft hierbij een nieuw standaard gezet voor water- en energieverbruik. Met waterbesparingen tot wel 65% in vergelijking met standaard douches, werd Nebia ontworpen om een betekenisvolle impact te hebben.

Ervaringen Nebia Douche producten

“Na veel over de Nebia douche gelezen te hebben uiteindelijk toch besloten om hem te kopen, en dat was een goede beslissing! Super tevreden en doet niets af aan een traditionele douche!”

“Makkelijk te installeren en onderhouden. Comfort en besparing is hoog”

“De douche was makkelijk te installeren, ook al was het voor mij de eerste keer dat ik überhaupt een douche installeerde. Met de stap voor stap handleiding die erbij zit was het binnen 20 minuten gefixt. De douche ervaring is ook super, super blij met het product!”

Over Nebia

Nebia is een bedrijf dat de laatste 7 jaar geïnvesteerd heeft in een compleet nieuw douche concept. Na veel testen en ontwerpen is er een douche ontwikkeld die op elke niveau innovatie met zich mee brengt. De ervaring, het ontwerp en de besparing zorgen voor een nieuw standaard en een grote impact op het milieuprobleem waar we de komende jaren voorstaan. Mede door deze impact is de Nebia douche een product waar we de komende jaren niet omheen kunnen. In 2050 zal onze watervraag met 55% zijn toegenomen, het besparen van water wordt om deze reden een belangrijk onderwerp, en dat is wat Nebia zich ook realiseerde. Mede door deze passie en gedrevenheid maakt dit een mooi product om te verkopen en in Nederland de energietransitie daarmee op gang te helpen.

Auteur: Sigrid Koekkoek

 

Sinds 2018 is Sigrid werkzaam bij 2blueconomy als projectbegeleider voor diverse projecten over heel het land. Haar kennis van organiseren en installatietechniek maken haar een fijne gesprekspartner voor verschillende vraagstukken. Binnen 2blueconomy is Sigrid mede verantwoordelijk voor het advies, de uitvoering en begeleiding van diverse woningen en projecten binnen Nederland. Haar doel is om bouwprocessen te versnellen en effectiever te maken.