Wat is een Zoutwater accu?

Zoutwater accu kopen

Een zoutwater accu is een volledig geïntegreerde oplossing voor elektrische energieopslag. De zoutwater accu is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en is volledig onderhoudsvrij en veilig. Elektriciteit dat wordt geproduceerd door PV panelen of windmolens wordt opgeslagen in de zoutwater accu en gebruikt tijdens perioden dat ze zon niet schijnt of de wind niet waait. Als het elektriciteitsnet wegvalt voorzien de batterijen als back-up. Belangrijke verbruikers zoals de koelkast, diepvriezer en alarmsystemen kunnen zo van stroom voorzien blijven.

De zoutwateraccu is de veiligste en milieuvriendelijkste oplossing voor elektrische energieopslag. In tegenstelling tot de conventionele Lithium-ion oplossing wordt deze batterij ondersteund door de zoutwatertechnologie. De Greenrock zoutwater accu is zeer geschikt voor woningen die hun eigen opgewekte energie zoveel mogelijk willen inzetten voor hun eigen verbruik, dag en nacht. De batterij is een volledig bekabeld en ‘klaar-om-te-installeren’ opslagsysteem en kan worden geïntegreerd in de meest voorkomende Smart Home systemen. Door middel van een applicatie op je mobiel kunnen de energiestromen en prestatie van de batterij worden weergeven en worden gemonitord.

Zoutwaterbatterij technologie

Zoutwater batterij kopen

Vanaf 2023 is het niet meer mogelijk om de stroom welke onze zonnepanelen hebben opgewekt te salderen. Des te meer reden om een zoutwater accu aan te schaffen die ervoor zorgt dat onze eigen opgewekte voor ons eigen verbruik wordt ingezet. De zoutwater accu van Greenrock is:
  • Niet brandbaar en niet explosief
  • Volledig recyclebaar
  • Een bewezen technologie in duizenden installaties
  • Geschikt voor elke woning, ongeacht de grootte
  • De veiligste en meest milieuvriendelijke batterij op het moment
De zoutwater accu heeft een levensduur van meer dan 15 jaar, is schaalbaar van 5 – 270 kWh en eventueel uit te breiden tot MWh’s. Bij de batterij wordt ook standaard een Energy Management Systeem geleverd. Deze maakt de optimale besturing van het opslagsysteem mogelijk en wordt het energieverbruik geoptimaliseerd. Het energiemanagement systeem zorgt ervoor dat het eigen verbruik zo veel mogelijk wordt verhoogd zodat er minder stroom ingekocht hoeft te worden. De elektrische stroom wordt ingezet op het moment dat het geproduceerd wordt. Door middel van een online toegang kunnen alle relevante data eenvoudig en overzichtelijk worden opgeroepen en gedocumenteerd.

Zoutwater batterij voor zonnepanelen

De beste toepassing van de zoutwater accu is die in combinatie met zonnepanelen. Om de uitdaging aan te gaan met het stijgende energieverbruik en het groeiende aandeel aan hernieuwbare energie, is opslag van energie noodzakelijk. Hoge rendementen, veiligheid, koste efficiëntie en duurzaamheid

zijn de belangrijkste factoren. Dit kan met ’s werelds veiligste en milieuvriendelijkste zoutwater batterij. De gepatenteerde Aqueous Ion Exchange Battery (AIB™) heeft zich reeds bewezen in duizenden systemen. De batterijen zijn een gesloten energieopslag systeem gebaseerd op het zoutwater elektrolyt. Ze zijn gemaakt uit veel voorkomende, niet-toxische en ruwe materialen en er wordt gebruik gemaakt van kostdrukkende technieken. De zoutwater batterijen zijn volledig onderhoudsvrij en geoptimaliseerd voor dagelijkse diepe ontladingen. Frequente deelse ladingen en ontladingen hebben geen invloed op de levensduur van de batterijen.

Zoutwater accu Greenrock

Greenrock zoutwater batterij

De Greenrock zoutwater accu is ontwikkeld door BlueSky Energy, de Oostenrijkse specialist in stationaire energieopslag. De systemen worden ontwikkeld en samengesteld in Oostenrijk.

Bij GREENROCK zijn ze van mening dat batterijen veilig genoeg moeten zijn om mee te leven en opslagoplossingen moeten bieden waarop vertrouwd kan worden. De energieoplossingen zijn vrij van schadelijke stoffen en zijn niet giftig, zelfs niet aan het einde van hun levenscyclus. Zoals ze graag zeggen: “Onze batterijen zijn zo veilig, ze zijn bijna saai”. Naast huisbatterijen maken ze ook batterijen voor zakelijke toepassingen en hebben ze een volledig functionerend Energy Mangement systeem ontwikkeld.

Auteur

Sinds 2018 is Sigrid werkzaam bij 2blueconomy als projectbegeleider voor diverse projecten over heel het land. Haar kennis van organiseren en installatietechniek maken haar een fijne gesprekspartner voor verschillende vraagstukken. Binnen 2blueconomy is Sigrid mede verantwoordelijk voor het advies, de uitvoering en begeleiding van diverse woningen en projecten binnen Nederland. Haar doel is om bouwprocessen te versnellen en effectiever te maken.

Wil je meer weten over de zoutwater accu?