TINY BLOG 1
KLEIN MAAR FIJN

Leuk! Je leest m’n blog. Mijn blog over het wonen als proefkonijn in een Tiny House, op een innovatiecampus in Almkerk. Hoe kom je daar terecht, hoe gaat dat proces en waar moet je op letten als je in een Tiny House wilt wonen? Zijn er naast de vele voordelen ook nadelen? Ik wil het je allemaal vertellen in mijn blogs! Heb je vragen of ben je zelf van plan in een Tiny House te gaan wonen maar twijfel je nog? Stuur mij een berichtje en dan behandel ik het in één van mijn blogs.

Voor degene die mij nog niet kennen, mijn naam is Sigrid Koekkoek, 23 jaar en werkzaam bij 2blueconomy, een handelsbedrijf in duurzame installaties op de Campus in Almkerk. In december 2015 ben ik samen met mijn vriend verhuisd naar Almkerk. Hier werd namelijk een Tiny House neergezet waar ik samen met mijn vriend testpersonen van zouden worden. Ons Tiny House staat op een 10 hectare grond welke door de neef van mijn vader, zijn vrouw (red. oom en tante), en een bevriend stel is aangekocht. Dit stuk grond is inmiddels omgebouwd naar een innovatiecentrum voor renovatie, nieuwbouw en landbouw. Noem het de boerderij van de toekomst. 

Nog nooit eerder van een Tiny House gehoord, dus des te leuker om hier in te gaan wonen. Er was destijds ook nog niet veel over bekend, aangezien dit de eerste in Nederland was die werd geplaatst. Een samenwerking tussen Heijmans en het bedrijf van mijn vader, Visietech, zorgde ervoor dat het een kleine stap was ons te vragen om proefkonijnen te worden. En daar gingen we, 5 minuten in de auto om te verhuizen naar ons nieuwe stekkie. Een enorme kraan en 2 vrachtwagens zouden binnen 2 uur ons huis neerzetten. En jahoor, het opzetten van de kraan was het grootste werk.

’s Middags naar de IKEA om meubels te kopen en ’s avonds zaten we warm en droog in ons Tiny House. Zoals je ziet was de locatie waar ons huisje is geplaatst niet helemaal begaanbaar, inmiddels is het een prachtig terrein en krijgen we volgende maand HD TV én kabel 😊.